24 Aralık 2013 Salı

Dizmana


Merhabalar..
Kokenimde macurluk oldugu icinmidir nedir  hamur islerine cok duskunum :) rahmetli annecigim cok guzel hamur isleri yapardi...Ondan ogrendiklerimi unutmamak icin sik aralikli yapmaya calisiyorum. Cizlama da deniyor dizmanaya cok guzel lezzetli bir hamur isi turu.

Malzemeler

- 1 kibrit kutusu kadar yas maya.
- 1.5 bardak ilik sut.
- 1 bardak ilik su.
- 1 turk kahve fincani siviyag.
- 1 tatli kasigi seker.
- 1 tatli kasigi tuz
- Aldigi kadar un.

Uzeri icin.

- 1 yumurta.
- 3 dolu yemek kasigi kaymak veya krema.
- 5 yemek kasigi yogurt.
- 3  yemek kasigi siviyag.
- 1 cay kasigi tuz.


Yapilisi.

 - Un haric tum malzemeyi bir karistirma kabina alin ve elinizle karistirin.
- Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumusakliginda yogurun.
- Uzerini ortun ve 1,5 saat kadar mayalanmaya birakin.
- Sure sonunda mayalanan  hamurdan parcalar koparip hafif unlanmis tezgahda uzun seritler yapin.
- Seritleri 4- 5cm. uzunlugunda kesin.Kesilen yerleri ustte kalacak sekilde hafif yaglanmis tepsiye dizin.
- Hazirlanan hamurlari aralarda bosluk kalmayacak sekilde ustlerinden 2 3 parmaginizla tepelerinden bastirin.
- Minik bir kasede uzeri icin gerekli sos malzemelerini cirpin ve hamurlarin ust kismina bolca yayin.
- Isterseniz susam veya corek otu serpebilirsiniz.
- Onceden 180 dereceli isinmis firinda nar gibi kizarana kadar pisirin.

Yeni demlenmis mis gibi cayla harika bir ikili oluyor tavsiyemdir :)


Allah, cumlemizin sofralarindan bereketi eksik etmesin insallah..

Sevgilerimle..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder