6 Aralık 2013 Cuma

ÇİKOLATALI KEK DİLİMLERİ


Hayırlı Cumalar dilerim tüm ziyaretçilerime Cumamız mübarek olsun...
Havalar soğumuyor bu sene kış gelmiyecek diye düşünürken soğuk kapımıza dayandı..
Ben kış mevsimini sevdiğim için şikayetçi değilim...
Dışarısı soğuk içerisi sıcacık olursa yanınızda sevdikleriniz varsa birde önemli bir derdiniz yoksa işte düğün bayram..
Bu tarifimi kalan kekleri değerlendirme amaçlı yapmıştım ama pek beğenilince bu tarif için kek yaptım..
Tarife geçmeden önce burada ve burada yaptığım güllü pastalarımla ilgili sorulan soruyu yanıtlamak istiyorum...
Pastaları nasıl süslediğim ve hangi aparatı kullandığımla ilgili gelen soruları dilim döndüğünce yanıtlayım......

Wilton krema sıkacağının duyuyla süslüyorum elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir..
Bu fotoğrafta duyun iç kısmı...
Şimdi tarifimize geçelim dilerseniz....
Tarifimiz çok basit...
Genelde kek olarak buradaki kek tarifimi yaparım ama evde süt olmadığı zaman buradaki tarifimi uygularım....
Keki pişirdim soğuyunca dilimledim göz kararı parçalara kestim çok ince kesmemek gerekiyor çikolataya bularken parçalanabiliyor...


Benmari usulü erittiğim çikolataya kekleri iki çatal yardımıyla buladım yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim...
Dolapta çikolatanın donması için beklettim servise hazır..
Afiye şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder