16 Aralık 2013 Pazartesi

ELMALI PASTA,TART,KEK #yemekfirtinasi 10.gün


ELMALI PASTA,TART,KEK vb 

Malzemeleri yazmadan önce bu kek,tart tarifimin yaklaşık 35 yıl önceye dayandığını söylemek istiyorum.
Yani:sayısız defalar denenmiş ve her seferinde memnun kalınmış bir pasta,ölçülere güvenerek yapabilirsiniz.
Malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı(şimdi sıvı yağla yani fındık yağıyla yapıyorum ),
2 su bardağı şeker,

2 adet yumurta,
4 su bardağı un,
4 büyük veya 6 küçük elma,
1 limonun suyu,
1 tatlı kaşığı karbonat(kabartma tozu değil),
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Önce elmalar rendelenir ve 1 su bardağı şeker ile pişirilir,tarçın ilave edip soğuması beklenir.
Başka bir kapta 2 yumurta 1 su bardağı şeker ile çırpılır,eritip ılıttığımız yağ ilave edilir.İçine 1 limonun suyu (limon çok sulu ise yarım limonda olabilir) ile bir kaşık karbonat karıştırılır ve yumurtaya dökülür.Tarifin orijinalınde karbonat kullanıldığı için yıllardır bu pastada hep kabartma tozu değil karbonat kullandım.4 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilir ve hamur yoğrulmuş olur,1 elma büyüklüğünde hamur ayrılır, yağlanmış tepsiye hamur elle yerleştirilir.Üzerine hazır olan elma rendesi yayılır,ceviz serpiştirilir,en üste de ayırdığımız elma büyüklüğündeki hamur un ilavesiyle büyütülür ve rendenin iri tarafıyla rendelenir,piştiğinde bu rende hamurlar kavrulmuş fındık tadını alıyor.
Harika bir lezzet lütfen deneyin 
şimdiden AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder