12 Aralık 2013 Perşembe

AKŞAM YEMEĞİ SOFRASI ,FIRINDA PEYNİRLİ MUSKA BÖREĞİ,SALATALIK SANDALLARI


Herkese merhaba ,soğuk karlı bir İstanbul sabahında sıcacık sevgilerimi gönderiyorum sizlere.
Geçen akşam gelen misafirlerime hazırladığım soframı paylaşmak istedim bugün.Hem de yılbaşı akşamı için değişik, güzel mezeler yapmak isteyenlere fikir olsun dedim.
Masamda et,pilav ve tatlının fotoğrafı yok onları çekmeyi unutmuşum:(

 Önce menümü sayayım daha sonra tariflere geçeyim.

MENÜ:

Fırın poşetinde patatesli et
Pilav
Zeytinyağlı kereviz
Barbunya Pilaki
Zeytinyağlı yaprak sarması
Beşamelli mantar
Patlıcan salatası
Karnıbahar salatası
Salatalık kayıkları (Rus salatalı)
Peynir tabağı
Peynir tatlısı



Masamda ki börek ve salatalık kayıklarının tarifi sitemde yoktu bu gün onların tarifini vereceğim.Diğerlerinin tarifi mevcut.(Onları mavi renkle yazdım)

FIRINDA MUSKA BÖREĞİ

MALZEMELER:

3 adet yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
içi için peynir maydanoz karışımı
üzeri için 1 yumurta sarısı
çörekotu

YAPILIŞI:

Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.Su ve yağı bir kasede karıştırın,fırça ile bu yağlı su karışımından yufkaya sürün.Daha sonra yufkayı ikiye katlayın yine yağlı su sürün.Dört parmak genişliğinde şeritler kesin.Her parçaya peynir maydanoz karışımlı harç koyun.Muska şeklinde karşılıklı kenarlar denk gelecek biçimde katlayın.Yağlı kağıt serilmiş ya da margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Diğerlerine de aynı işlemi yapın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.

RUS SALATALI SALATALIK KAYIKLARI:

MALZEMELER:

Aslında göz kararı yaptım desem daha doğru olur ama illaki ölçü isteyen varsa yaklaşık olarak ölçü vereyim.

6 adet salatalık
1 adet patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı bezelye
3 yemek kaşığı mayonez
tuz

YAPILIŞI:

Salatalıkları boyuna ortadan ikiye kesin.Çay kaşığı ile içlerini oyun.Diğer tarafta patates ve havucu soyup tavla zarı gibi küp küp doğrayın.Patates ,havuç ve bezelyeyi yumuşayana kadar haşlayıp süzün.Hazır garnitür karışımıda kullanabilirsiniz ben kullanmadım bu şekilde yaptım.İsterseniz bunlara bir kaç kornişon turşu doğrayıp tuz katıp mayonezle harmanlayın.İçini oyduğunuz salatalıklara doldurup servis tabağına dizin.

Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder