3 Aralık 2013 Salı

Lemon Delicious Slice - Limonlu Nefis Dilimler


Hayirli gunler :)
Sizlerin kis mevsimine girdiginiz bu gunler de,  biz yaz mevsimine hizli bir giris yaptik :) bir kac gundur bunaltici bir hava hakimdi sukur,  geceyle baslayan yagmur oglen olmasina ragmen hala devam ediyor birazcik serinledik :)
Bu memlekete geldigim gunden beridir parayla hic limon almadim her evin bahcesinde muhakkak limon agaci var. Masallah cok bereketli bir agaca sahibiz :) bu yuzdendir ki cok limonlu tarifler yapiyor ve deniyorum limonlu lezzetleri sevdigim icin.

Bu paylasacagim tarifi muhakkak denemelisiniz alt tabanin kitirligi, yogun hissedilen limon sosla birlestiginde nefis bir lezzete donusuyor.Limon sosa eklenen seker miktarini damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz.

- 1 cup olcusu 250g'lik su bardagi olcusune es deger -

Malzemeler.
 
- 150g tuzsuz tereyag kup halinde dogranmis.
- 1 paket vanilya.
- 1/3 cup seker.
- 1 yemek kasigi misir nisastasi.
- 1 + 1/3 cup un.
- Ustune serpmek icin bir miktar pudra sekeri.

Limon Sos.

-  4 yumurta.
- 1 seker kasigi cok ince rendelenmis liomon kabugu.
- 1/3 cup un.
- 1+ 1/3 cup seker.
- 2/3 cup limon suyu.

Yapilisi.
- Firini 180 dereceye ayarlayin.
- Kare veya dikdortgen kalibin icine kenarlari disarida olmak uzre yagli kagit serin.
- Tereyagini mikrodalga firinda 1dk.tutun veya hafif ateste yakmadan eritip sogutun.
- Erimis tereyaginin icine vanilya ve sekeri ekleyip tahta kasikla malzemeyi butunlesene kadar karistirin.
- Elenmis un ve nisastayi ekleyip hamur kivamina getirin.
- Yagli kagit serili tepsinin her yerine esit sekilde bastirarak yayin hamuru ve tepsiyi firina surup yaklasik 20 dakika pisirin.
- Sure sonunda tepsiyi firindan alip tel izgara uzerine alin.
- Genis bir cirpma kabinda yumurta, seker, un ve limon suyunu iyice cirpin  yari pismis tabanin ustune dokup tekrar firina surun yaklasik 30 dakika daha pisirin.
Sure sonunda tepsiyi firindan alip tel izgara ustunde sogumasini  bekleyin.
 Tepsiyi hafif salladiginizda orta kisim akiskan gibi olabilir ama endise etmeyin sogudukca kivami yerine oturuyor.

Iyice soguyan tartin uzerine bir miktar pudra sekeri serpip minik dikdortgen


sekilde kesip servis yapin.

Agzinizin tadi bozulmasin  dilegi ile sevgilerimle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder