2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
250 gram kestane haşlanıp ayıklanacak
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ adet tavuk
YAPILIŞI
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler . Yarım tavuk haşlanır, etleri ufak parçalara ayrılır
Tencereye sıvıyağ , tereyağ ve yemeklik doğranan soğanlar katılır, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte
kavrulur, kaynayan 2 su bardağı tavuk suyu ve yarım bardak sıcak su ilave edilir, Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir 3 dakika hızlı ateşte sonra 1 dakika orta ateşte en son kısık ateşte pişer. Tavuk etleri ve kestaneler üzerine konulur demlenince servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder