31 Ekim 2012 Çarşamba

Haşhaşlı İrmik Tatlısi

                                                                Haşhaşlı İrmik Tatlısi



malzemeler
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 5 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 paket 200 ml   schmand   (koyu ciy kirama ))
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak un
  • 5 yemek kasik mor hashas
  • yarim cay bardak süt
sebeti icin malzemeler
  • 3 su bardak toz seker
  • ceyrek liomon suyu
  • 4 su bardak su
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde ilk önce yumurta ve sivilari  icersine katip cirpin.
  • Kaymakda kullana bilirsiniz yoksa scmand  icersine katip devam cirpin.
  • Unu kabartma tozu ile birlikde elek ile eleyip devam cirpin.
  • Seker ,vanilya seker ve hashasinizida ekleyin iyice  cirpin .
  • Tepsinize dökün ve 175 derecede pisirin üzeri nar gibi oluncaya kadar .
  • Ben genelde kürdan ile kontrol yaparim.
  • Serbetinizi önceden haslayin ve sogumaya birakin.
  • Kek ilik serbette ilik olsun üzerine kepce ile dökün serbetinizi tatlinin üzerine 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder