30 Ekim 2012 Salı

KREM KARAMEL


MALZEME: 5-6 porselen kase için
-1/2 litre süt
-3 yumurta
-300 gr toz şeker(1.5 su bardağı kadar )
-1 vanilin

YAPILIŞI:
-şekerin yarısını hafif hateşte karamelize et
-5-6 tane porselen kaseye paylaştır
-yumurta ve kalan şekeri el çırpıcı ile çırpa bilirsin
-vanilin ve süt ilave et,çırp hepsini
-kimileri üstünde oluşan köpğü atıyorlar,bana göre sadece enteresan olmak için yapıyorlar bunu,çok gereksiz ve israf
-kaselere paylaştır ,bit derin tepsiye koy,kaselerin yarıya kadar soğuk su doldur ve fırına ver,180' fırında üstü kızarana kadar pişir,tepside soğusun.İstersen bir bıçak ile kenarlarını geç ve tabağı ters çevir .İşte bu kadar basit .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder