23 Ekim 2012 Salı

FIRINDA KADAYIF SARMASI...

    Merhaba, malum önümüz kurban bayramı. Bayramda gelen misafirlerinize lezzetli bir tatlı ikram etmek ister misiniz? İstiyorsanız hemen gidip kadayıf alıyorsunuz. Bu muhteşem tatlıyı yapmaya başlıyorsunuuuzz:)))

Malzemelerimiz:
1 kg taze kadayıf
3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz

1,5 paket  tereyağı veya margarin(375 gr.)

Şerbeti için 
6 su bardağı şeker
7 su bardağı şeker
yarım limon suyu

Hazırlanışı:
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz.
Şekerle suyu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu koyup 1-2 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Taze kadayıfları elimizle hafif hafif açıyoruz.

Daha sonra bir tutam alıyoruz. İçine 1 tatlı kaşığının yarısı kadar fındık koyup sıkıca sarıyoruz.
Sarkan uçlarını bir kaseye koyduğumuz suyun içine batırıp yapıştırıyoruz.

Aynı işlemi kadayıflar bitene kadar tekrarlıyoruz. Sardığımız kadayıfları fırın tepsisine diziyoruz.
Erittiğimiz tere yağını üzerilerine güzelce yayıyoruz.

180 derecede ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra soğuk şerbetin içine atıp 10-15 dakika kadar bekletip alıyoruz.
Servis tabağımıza alıyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder