21 Ekim 2012 Pazar

PASTANE POAÇASI



150 gram tereyağ veya margarin
2,5 su bardağı un
1 yumurta
1/4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya instant veya 20 gram yaş maya
1 çay kaşığı tuz
 YAPILIŞI
Un,tuz,şeker ve maya bir kaba konulur, üzerine yağ,sıcaksu ve yumurta ilave edilerek yedi sekiz dakika yoğurulur 1 saat mayalanmaya bırakılır, mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır, elle açılır peynir veya istenilen iç konulup poaça şekli verilir. Isıtılmış 200 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen poaçalar fırından çıkınca üzerlerine bir tepsi kapatılıp yumuşaklığını muhafaza etmeleri sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder