31 Ekim 2012 Çarşamba

ETİMEK TATLISI

ETİMEK TATLISI                                     ETİMEK  TATLISI  



malzemeler

  • 1 paket etmek  (tepsinin tabanina yetecek kadar )
Serbeti icin malzemeler

  • 2 su bardak toz seker 
  • 2 ,5 su bardak su

Kiramasi icin malzemeler
  • 8 yemek kasik toz seker
  • 6 yemek kasik nisasta
  • 1 paket hazir vanilyali puding tozu (kaynayip hazirlananlardan)
  • 1,5  litre süt
  • 400  ml ciy kirama
  • 1 yemek kasik margarin
  • 1 tane vanilya sekeri
hazirlanisi

  • Önceden tepsinize etimekleri siralayin.
  • Üzerine ilik serbetinizi hertarafina kepceyle dökün.
  • Süt ve ciy kiramayi tencereye alin.
  • Nisasta ve puding tozunu ilk önce iyice cirpin nisataerisin .
  • Seker ,vanilya sekeri  ve margarini katip tencereyi orta isidaki ocagin üzerine birakin sürekli karistirin kaynayan deyince.
  • Etimeklerin üzerine kaynayan dökün.
  • Üzerini isterseniz soguyunca meyvelar veya findik vevizlede süsleye bilirsiniz afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder