17 Ekim 2012 Çarşamba

konserve ropotamo


lahana,kuru fasulye yemekten sonra http://festigan.blogspot.com-gördüğüm yeşil ve kuru fasulye yemekten sonra bu konserve de aklıma geldi .Meze tarzı bir konserve,değişik bir şey .
  
MALZEMELER:
-1 kg.haşlanmış kuru fasulye
-2 kg.közlenmiş salçalık biber-küçük doranmış 
-1 kg.havuç-küçük kesilmiş
-1 kavanoz salatalık turşusu-küçük kesilmiş
-5kg. domates -rendelenmiş,yarı,yarıya suyunu çekene kadar kaynatılır veya 300 gr domates salçası
-1 su bardağı .sıvı yağı
-tuz
-maydanoz

HAZIRLANIŞI:
-bütün malzemeler karıştırılır ,kavanozlara doldurulur,kapatılır,30 dak kavanozlar kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder