17 Ekim 2012 Çarşamba

TAVUK KAPAMA,FIRINDA TAVUK VE PİLAV



MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Bugün sizlerle çok lezzetli bir ana yemek paylaşmak istedim,biz çok severek yiyoruz, misafirlerimize ikram etmekten,onların beğenisini görmekten mutlu oluyoruz :)
hazırlaması oldukça kolay,görüntüsü hoş,servisi kolay ve lezzeti tavan yapan yemeğimiz için;
1 adet bütün tavuk(parça tavuk da olur)
pirinç,
tereyağı,
tuz,
tavuk suyu gerekli
öncelikle tavuğu güzelye temizleyip yıkayıp tencereye koyuyoruz,üstüne kaynar su döküp hafif pişene kadar kaynatıyoruz(çok fazla pişirmeye gerek yok fırında da pişecek kızaracak)
pirincimizi sıcak ve tuzlu suda bekletiyoruz,
fırın tepsimize tavuğu koyuyoruz,pirinci çok güzel ama kırmadan yıkıyoruz ki nişastası gitsin, tepsiye tavuğun etrafına yerleştiriyoruz,haşladığımız tavuğun suyunu yeterli miktarda tuz ilavesi ile pirincin üzerine döküyoruz
ben tavuğun üstüne sadece çok az miktarda tereyağını parmaklarımla sürdüm,
fırında tavuk kızarana pirinçler de suyunu çekene kadar tuttum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder