31 Ekim 2012 Çarşamba

ARAP KEKİ-ARABSKİ KEK



MALZEMELER:
-2 yumurta
-1.5 su bardağı toz şeker
-1.5 su bardağı un + 2 çorba kaşığı kakao-beraber karışmış
-1 su bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı karbonat
-0.5 su bardağı sıvı yağı
-

ÜSTÜNE:
-3 çorba kaş su
-6 çorba kaş.toz şeker
-2 çorba kaş.kakao
-60 gr.tereyağı

YAPILIŞI:
-yumurta ve şeker çırpın puf krem olana kadar
-sıvı yağı ilave edin
-yoğurt ve karbonat beraber karıştırın ve yumurtalı karışıma ilave edin
-hepsini karıştırdıktan sonra unu azar azar ilave edin kaşık ile yavaş karıştırarak
-yağlanmış,unlanmış kalıba dökün,180'fırında pişirin.

ÜSTÜNE:
-malzemeleri kısık hateşte şeker eriyene kadar pişirin
-soğuk kekin üstüne sıcak dökün

Bu sıralarda hep'antika' ,çok eskilerde kalan yemekler,tatlılar aklıma geliyoru,hayır olursun.


Çayın yanında da harika gider Bu tarifi de yine Gelibolu17'nin ev sahibliği yaptığı 77. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder