21 Ekim 2012 Pazar

KÖZ BİBER VE PATLICAN SALATASI,DONDURUCUDA VE CAM ŞİŞEDE KÖZ BİBER SAKLAMA




MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER,MUTLU HAFTALAR
Kışlık hazırlık yaparken ani bir kararla ortaya bu püre halindeki köz salata çıkıverdi :)
köz matik üzerinde bir kaç yerinden bıçak batırdığım patlıcanları,fırın tepsisinde de kırmızı kapya biberleri közledim
( yıkadığım biberleri uzunlamasına 2 ye kesip tohumlarını çıkarıp tepsiye dizdim,piştikten sonra ayıklaması daha zor oluyor),
kabuklarını çıkardığım biberlerin bir kısmını sıcakken temiz ve kuru cam şişeye koyup kapağını sıkıca kapatıp 1 gün üstü örtülü beklettim( ilk kez şişeye koydum, deneyin diyemiyorum ancak; soğuyan biberleri buz dolabı poşetlerine koyup dondurucuda bekletiyorum bana çok daha güvenilir geliyor :)
SALATA İÇİN:
közlenmiş ve ayıklanmış patlıcan,biber ve 3 diş çiğ sarımsağı rondoda püre haline getirdim,tuz ve nar ekşisi ile karıştırıp üzerine sızma zeytinyağı döktüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder