9 Ekim 2012 Salı

KARIŞIK TURŞU,YUVARLAMA TURŞU


KARIŞIK YUVARLAMA TURŞU


adı üstünde** karışık turşu**:)))


isteğe göre ve evde ne varsa o kadar malzemeyle yapılabilecek bir turşu çeşidi


bu şişelerin içinde patlıcan,yeşil biber,kırmızı(kapya) biber, salatalık,sarımsak,acı biber,tane karabiber var


yapılışı:yıkanan sebzeler uygun büyüklükte kesilip ağzı sıkı kapanan gazoz şişelerine doldurulur(su şişesi olmuyor(muş) 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı iri kaya tuzu,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı sirke konur,kapağı kapatılır,ara sıra yuvarlanır,yaklaşık 1,5-2 ay sonra turşu hazır hale gelir(miş) ben de ilk kez yaptım,inşallah görüntüsü kadar güzel olur
***BAKTIM TURŞUM OLMUŞ HEM DE ÇOK GÜZEL BİR TURŞU OLMUŞ**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder