Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı kakao
- 2 tatli kasik nes kaffe
- 7-9 çorba kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kasik beyaz cikolata kiriklari (rendeleyin)
üzerine
- 1 su bardağı üstüne süt
- 2-3 yemek kasik beyaz cikolata
- Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde 5 dk kadar çırpın.
- Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
- Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin.
- Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir.
- Bende 8 kaşık un kullandim.
- Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin.
- Düşük devirdemikselen cirpin karıştırın.
- En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
- Hamuru kelepçeli kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin.
- Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.
- Kek cok bir kabariyor firin icersinden cikinca sönüyor .
- Pişen kekinizin üstüne 1 su bardağı süt dökün kekin üzerine kasikla gezdirin hertarafina gelsin.
- Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder