malzemeler
bu tarifi ben degisiklik yaptim daha önceki tarifimden güzel oldu bu tarif
- 3 yemek kasik pasta kakaosu
- 2 tane yumurta (bir yumurtanin aki ic malzemeye kullanilacak )
- 250 gram margarin
- yarim paker kabartma tozu (2 tatli kasik kullandim )
- 200 gram pudra sekeri
- 1 tane vanilya sekeri
- 5 yemek kasik nisasta
- aldigi kadar un
ic malzemesi
- 200 gram hindistan cevizi
- 1 tane yumurtanin aki
- yarim cay bardak pudrra sekeri
- 100 gram labne kirem peynir ((paketin yarisini katim yaklasik 100 gram )
hazirlanisi
- Ilk önce yumurtanin akini ic malzemeye katmak icin ayirin birrtanesinin
- Derin bir kabin icersine tere yag ve pudra sekerini katip mikserserlen cirpin.
- 1 tane Yumurtayi ve sarisini icine ilave edip devam cirpin.
- Kakao ve nisastayi katip iyice cirpin .
- Vanilya sekerini ,kabartma tozunu katip yavas yavas un ilave edip yumusak bir kivam elde edinceye kadar un ilave edip elinizlen yugurun.
- ic malzemeyide hazirlayalim.
- Yumurtanin beyazini bir kaseye koyup üzerine hindistan cevizi ,pudra sekeri ve labne peyniri katip biri birlerine iyice yidirin .
- Hindistan cevizini kücük parcalar kopartip yuvarlayin .
- Yugurdugunuz hanurdan ceviz böyüklügünde parcalar kopartip avcunuzun icersinde acip hindistan toplardan bir er tane koyup kapatip yuvarlayin.
- Önceden isitilmis 175 derecede pisirin
- Soguduktan sonra servise hazir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder