5 Ekim 2012 Cuma

Cevizli Tatlı


              Cevizin içine girdiği herşey güzel geliyor bana. Hele de böyle şerbetli tatlılar ile birleşirse...
              Bu tarif için fazla uzun bir malzeme listesi yapmanıza gerek yok. Yapımı için ise, hamurlar açıp, incecik yufkalara hiç gerek yok. Kurabiye yapması kadar kolay, fakat yine bir o kadar da garanti.
              Kesinlikle evde reçetesi bulunması gereken bir tarif. Fazla söylemiyeyim de siz deneyin...

Malzemeler:
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı irice çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 19 kaşık un
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı:
  1. Tatlımıza şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Su ve şekeri bir taşım kaynatıp, içine limon suyunu sıkıyoruz. Az daha kaynattıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
  2. Sıvıyağ, su, vanilin, kabartma tozu, ceviz ve un bir kasede karıştırılır.
  3. Fazla sert olmayan bir hamur yoğurulur.
  4. Tepsiye köfte şeklinde şekil verilerek dizilir.
  5. 180 derecedeki fırında altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  6. Pişen hamurları bir tepsiye alıp ılıyan şerbeti üzerine dökeriz.
  7. İsteğe göre hindistancevizi ile süsleyip servis yaparız.
Not: Hamurlar sıcak, şerbet çok az ılık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder