17 Mayıs 2011 Salı

Tavuklu Kabak Dolması

Kabak çorba,yemek,salata yada kızartma olarak tek başına ızgarada bile çok sevdiğim bir sebzedir.Evdekilerde benim kadar çok sevse haftada 2 -3 kez pişirebilirim:)Tavuklu dolmada yiyenler genelde içindekinin tavuk olduğunu anlamıyorlar ve kırmızı et sanıyorlar.Lezzetli ve hafif bir yemek olan bu dolmayı şimdiye kadar denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.

Tavuklu Kabak Dolması

6 adet orta boy kabak

3 adet tavuk göğsü(rondonuz yoksa 400 gram kadar tavuk kıyması)
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı pirinç
4-5 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
yarım kaşığı karabiber
bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Pişirmek İçin;
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 ,5 su bardağı sıcak su
tuz

Kapak İçin;
6 adet cherry domatesi
yada 1 büyük domates

Üzeri İçin;
Sarmısaklı yoğurt
Salçalı yağlı sos
Dereotu







İç harç için tavuk göğüslerini rondoda kıyma haline gelene kadar çekelim.(kıymayı hazırda alabilirsiniz)Kurusoğanı kıymanın içine minik minik doğrayalım ve sırası ile bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.


Kabakları iki baştan bir cm kadar kesip şapkalarını çıkartalım...(ikiye bölmüyoruz)Kabak oyucağı ile kabaklarımızı içini iyice oyup iç harcımızı kabakların içine fazla sıkmadan dolduruyoruz.İç malzemenin dışarı taşmaması için kabakların iki tarafınada domates yerleştiriyoruz.(cherri domatesleri ikiye kesip kapak yapıyoruz yada büyük domatesi dilimleyip uygun boyuta getiriyoruz)


Karnıyarık tenceremize sıvıyağ ve salçayı alıp salçayı biraz kavuralım.Kısık ateşteyken kabak dolmalarınıda tencereye yerleştirip su ve tuzunu ilave edelim.Kapağını kapatıp yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.

Servis sırasında kabakları ortadan verev kesip sarmısaklı yoğurt ,dereotu ve arzu ederseniz salçalı yağ ile beraber servise sunalım.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder