27 Mayıs 2011 Cuma

FIRINDA MÜCVER

Fırında Mücver



Bu bir geri dönüş müdür? Umarım öyledir. Şu anda Aras yanıbaşımda uyurken bir fırsat yaratmış olmanın keyfini sürüyorum... Ama ağlarsa bu bu fırsat tak diye yarıda da kalabilir :) Eğer bu yazı 27 Mayıs tarihinde yayınlanmamışsa bilinki Aras ağlamış, bizim fırsat yaya kalmış :)

Bebeğimle vakit geçirmek tarifsiz bir mutluluk ama yine de özlüyorum mutfağımı, bloğuma tarif koyup sizlerle iletişimde olmayı. Aslında mutfağa sıkça giriyorum zira sağolsun bebeğimizi tebrik etmeye gelen dostlarımız oldukça onlara ikramlarım oluyor. Ancak çoğu bilindik tariflerim oluyor. Yeni bir şey denesem de malesef fotoğraf çekmeye vaktim dahi olmuyor, tadı da tarifi de biz de kalıyor :) Ama yeniden yapılacaklar listesinde bir bir yerlerini alıyorlar :)

Geçenlerde annemin yaptığı kabak dolmasının içleri artınca ben de akşam yemeğimiz için bu mücveri yaptım. Aslında hafif bir kek, tart havası da olduğu için beş çayları için de güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum ki nitekim artanı ertesi gün teyzemle çay eşliğinde yedik.

Eskisi gibi sık olmasa da haftada bir tarif koyma niyetindeyim, umarım başarabilirim. Şimdilik hoşçakalın sevgili dostlarım...


Fırında Mücver



Malzemeler:

  • 2 adet kabak rendesi (ben kalan kabak içlerini kullandım)

  • 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

  • 50 gr (bir avucun yarısı kadar diyebiliriz) beyaz peynir

  • ince kıyılmış dereotu (1 avuç)

  • ince kıyılmış maydanoz (1 avuç)

  • ince kıyılmış 3 sap taze soğan

  • 1 adet ufak boy kurusoğan (ufak yemeklik doğranacak)

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1/2 çay bardağı süt

  • 1/2 paket kabartma tozu

  • 4 tepeleme yemek kaşığı kepekli un (daha da alırsa ekleyebilirsiniz) (normal un da kullanılabilir)

  • tuz - karabiber

  • 2 adet yumurta



Yapılışı :




  • Fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.

  • Fırın kabımızı margarin ile yapışmaması için yağlıyoruz.

  • Rendelenmiş kabakların iyice suyunu sıkıp bir kasede diğer tüm malzemelerle iyice karıştırıyoruz. (Kaşıktan akmayan bir kıvam olması gerekiyor, buna göre unu ayarlayabilirsiniz)

  • Yağlanan fırın kabına döküp yaklaşık 25-30 dk kadar pişiriyoruz. Kek kontrolü yapar gibi kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.


Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder