26 Mayıs 2011 Perşembe

Krem Şokola

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı kakao
50 gr bitter çikolata
Kedidili bisküvi
Üzeri için
1 çay bardağı süt
1 poşet krem şanti
Hazırlanışı
Tencereye süt,kakao,şeker ve çikolata alınır kaynayana kadar karıştırılır.
Mısır nişastası bir kaseye alınır az su ile açılır yavaş yavaş süte eklenir karıştırarak kıvamı ayarlanır
Kaynayınca ocaktan alınır biraz soğuyunca mikser ile çırpılır.
Kaselere kedidili bisküvilerden birer tane konur üzerine çikolatalı karışım paylaştırılır.
Krem şokolalar soğuyunca hazırlanan krem şanti ile süslenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder