24 Mayıs 2011 Salı

SULU KÖFTE



KÖFTE  MALZEMELERİ

  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 yumurta 
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • yarım çay bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı galeta unu
  • karabiber,kırmızı biber,kimyon
  • SUYU İÇİN:
  • 1.Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • 1 orta boy küçük doğranmış havuç
  • 1 orta boy küçük doğranmış patates
  • YAPILIŞI:
  • Derin bir  kapta hamur malzemelerini katıp iyice yoğuralım(yoğurma işlemi iyi yapılmalı köfteler dağılmasın diye)
  • misketten büyük parçalar alıp avucumuzda yuvarlayalım.Böylece bütün hamuru bitirelim.

SUYUNUN HAZIRLANIŞI:

  • Tencereye yağı patates ve havuçları koyup soteleyelim
  • salçaları ve sumak ekşisini de katıp şöylebir çevirip suyunu ilave edelim
  • su kaynayınca köfteleri atalım  patates ve havuçlar pişince ocağı kapatalım yemeğimizi sıcak servis edelim afiyetle:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder