17 Mayıs 2011 Salı

kaldirik kavurması nasıl yapılır


Öylesine sevimli bir bitki ki kaldirik otu, her yörede bir adı var. Hodan, kaldirik, sığırdili, ıspıt, zılbıt, zırbıt bunlardan bazıları. Kaldirik mevsimi geldiğinde mutfaklarımızda bir çok kaldirik yemeği yapılır. Kaldirikle bulgur veya pirinç katkılı sulu yemeği, yumurtalı yumurtasız kavurması, sarması, turşusu yapılır. En fazla bulgurla yapılan yemeğini severim. Tarifim; yumurtalı kaldirik kavurması ile ilgilidir. Sultan, kaldirik kavurmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kaldirik otu
üç yumurta
iki kaşık tereyağı
bir soğan
karabiber, tuz

Yapılması
kaldirik otunu ayıklayın, yıkayın ve sirkeli su içinde bekletin
ardından bol su ile yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
yumuşayıncaya kadar 25 dakika süre ile haşlayın ve süzün
soğanı yarım ay doğrayın, tereyağı içinde soğanı kavurun
üzerine kaldirikleri katın kavurun
tuz ve karabiberi ilave edin, tuzunu ayarlayın
üzerine yumurtaları kırın, malzemelerle karıştırın
ve yumurtaları pişirin
ardından isterseniz sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder