20 Şubat 2011 Pazar

mor lahana salatası nasıl yapılır


Mor lahana'nın salatası ve turşusu yapılır. Bilirsiniz, mor lahananın yaprakları oldukça serttir. Salata yapmak için yapraklar incecik doğranır ve üzerine tuz serpilir ovalanır. Ardından süzgeç içerisine alınır, üzerine su tutulur ve tuzdan arınması için sıkılır. Mor lahananın yoğurtlu, mayonezli, havuçlu, turplu salatası yapılır. Sirke kullanılarak hazırlanan mor lahana salatası, görünüm olarak çıtır çıtır ve lezzetli olur. Tarifim, sirkeli mor salata yapımı ile ilgilidir. Sultan, çoğu zaman mor lahana salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir küçük boy mor lahana
bir kaşık sirke
tuz

Yapılması
mor lahanayı ikiye bölün,
ince ince doğrayın, üzerine tuz serpin ve ovun
süzgeç içerisine alın, sudan geçirin ve ardından sıkın
sıkılmış lahanayı bir kase içine alın, üzerine 1 kaşık sirke gezdirin
kase üzerini kapatın ve dolapta en az 1 saat dinlendirin
ardından çatal ile süzdürerek servis tabağına alın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder