24 Şubat 2011 Perşembe

MANTARLI TAVUK SOTE
&
ŞEHRİYELİ PİLAV

İkizlerime hamileyken fırında tavuk yapıyordum bana öyle bir koktuki o tavuk evde duramadım,küçük kızımdada aynı olayı yaşadım herşeyi tüketiyordum ama tavuk eve bile giremiyordu,hamileliklerimden sonra tavuk etine daha doğrusu kokusuna karşı hassasiyetim azaldı ama tamamen geçmedi,eşimde çok çok sevmez tavuk yemeklerini bu nedenle çok fazla pişmez bizde ama arada yapmakta gerekiyor,ikizler yerken mantarlarını ayırdılar ben yedim,ben tavuk etlerini ayırdım onlar yedi :) bu şekilde dengelemiş olduk sanırım.
Tarifimi    HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://papatya68.blogspot.com/ tarafından düzenlenen yemek etkinlikleri "11" ‘’Tavuk Yemekleri’’ Etkinliğine ev sahibeliği yapan  http://www.yelpazesu.blogspot.com/  arkadaşıma gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
  • 2 tane tavuk göğsü
  • Yarım kg.mantar
  • 1 ortaboy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kekik,pulbiber
  • Yeteri kadar tuz
  • Pilav için
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayalım,yarım su bardağı sıvıyağ ile birlikte ocağa alalım.Etlerin rengi değişince 4-5 parçaya ayırdığımız mantarları ekleyelim,mantarlar suyunu çekene kadar kavurup küp küp doğradığımız soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyelim,soğanlar yumuşayınca domates,kekik,pulbiber ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Pilav için,pirinci tuzlu ve sıcak suda yarım saat ıslatalım ve iyice yıkayalım.Pilav tenceremize sıvıyağ ile birlikte tel şehriyeyi alalım şehriyeler kahverengi olana kadar kavuralım,tereyağını, pirinci ve tuzunu  ekleyelim 1-2 kez karıştırıp 2,5 su bardağı sıcak su ekleyelim.Pirinçler göz göz olana kadar pişirip,ocağın altını kapatalım,üzerine kağıt peçete koyup demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder