20 Şubat 2011 Pazar

AÇMA

Arşivden kalma bir tarif  blogcu arkadaşımızdan ama biraz değişikler yaparak uyguladım ben  denemek isterseniz;
Malzemeler:
6 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı şeker
1çay bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
açmak için sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 yumurta
susam
çörek otu
Yapılışı:
Bir kaba ılık su,şeker,maya ve sıvı yağ eklenir.Mayalanması için yarım saat dinlendirilir.Alabildiği kadar un eklenir ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Mayalanması için tekrar yarım saat bekletilir.İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp üzerine bastırarak sıvı yağ yardımı ile açılır.Rulo yapılır.İki ucundan tutularak ters çevrilir ve açma şekli verilir.Fırın tepsisinde yarım saat daha mayalanması için bekletilir.Son olarakda üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder