21 Şubat 2011 Pazartesi


KURUTULMUŞ YEŞİL FASULYE KAVURMASI


Yeşil fasulyenin herşeyi güzel olur ama Boluda kurutulmuşu çok fazla bilinmez ve tüketilmez.Sevgili kayınvalidem çok sever ve yazın tazecik yeşil fasulye alır kurutur.Annemde yedikten sonra bende çok beğendim ve mümkün olduğunca yazın kurutmaya çalışıyorum.Geçenlerde "ayy akşama ne pişirsem" diye düşünürken,dolapta gözüme çarptı fasulyeler,ee onları kırmak olmaz ,hemen pişirdim bende.
Malzemeler
  • Kurutulmuş yeşil fasulye ( yaklaşık 1kg.fasulyenin kurutulmuşu )
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 1 orta büyüklükte havuç
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Fasulyelerimizi yarım saat kadar suda bekletelim ve iyice yıkayalım,daha sonra fasulyeler yumuşayna kadar haşlayalım ve süzelim.İnce kıydığımız kurusoğanı ve rendelediğimiz havucu yarım su bardağı zeytinyağda kavuralım,tuz ve pulbiberini ekleyip haşlayıp süzdüğümüz fasulyeleri ilave edelim,2 dakika kadar kavurup bir kasede çırptığımız yumurtları ekleyip karıştıralım.Yumurtalar pişince ocaktan alalım,ılıyınca sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder