24 Şubat 2011 Perşembe

KABAK TATLISI

Kabak tatlısını ailecek çok severiz ama annem (kayınvalidem) ve benim kabak tatlısına ve içinde kabak bulunan herşeye ilgi ve alakamız daha çoktur :)  Boluda bir de kara kabak değimiz bir çeşidi vardır,kara kabak börekte kullanılır birde içi temizlendikten sonra,kabuğunu soymadan  iri parçalar halinde parçalanır (15cm.e 15 cm. gibi )  üzerlerine şeker ekilir ya kuzine sobada yada fırında pişirilir,piştikten sonra alırsın bir tane kaşıkla içini yersin kabuğu kalır.Yeni lezzetlerin peşine düşüp,eski lezzetlerimizi unutuyoruz bu durum aslında çok acı.Yazın Boluya gittiğimizde bahçede bir kabak vardıki öyle büyümüştü ki akıllara zarar.Ben kabağa hayran hayran bakarken eniştem bana seslendi "baldız o kabağı yerinden kaldırırsan senin olur" :)  ne mümkün,kabak yerinden oynamadı nasıl büyüdüğünü düşünün artık. Ewet ben kaldıramadım yerinden kabağı ama eşim kabağı aldı  he heee küçük boy kabak arkadaşlarıyla birlikte halen  kilerde duruyor,o kabağı kestiğimde annem,ben ve arkadaşlarım kabağa doyarız sanırım.
Hepinize güzel bir gün diliyorum,evinizden huzur ve muhabbet eksik olmasın.
Malzemeler
  • 1 kg.kabak
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Üzerine dövülmüş ceviz
Yapılışı
Kabağımızı 2 cm.kalınlığında dilimleyelim ve  kabuklarını soyalım,bir arkadaşım kabuğunu soyarken soyucu kullandığını söyledi hani şu pazarlarda satılan havuç ve salatalık soyma aparatı ama ben henüz denemedim,ince kabuklu kabaklarda sanırım kullanılabilir. Soyduğunuz kabak dilimlerini 3-4 uzunluğunda kesip tenceremize alalım üzerine 1 su bardağı şeker serpip sabaha kadar bekletelim,sulanmış kabağımızı ocağa alıp yumuşayana kadar pişirelim.Pişen kabağımızı soğuyunda servis tabağına alalım ve üzerine iri kıydığımız cevizi dökerek servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder