25 Şubat 2011 Cuma

İRMİK HELVASI

Yağmurlu bol rüzgarlı ( ama soğuk) bir günle merhaba.Bir haftadır yağmurlar devam ediyor.Ufak bebeğinizde olunca ancak evin camından bakabiliyorsunuz sokağa.Çok sevdiğim bir lezzeti paylaşmak istedim sizlerle.Mis gibi tarçın kokusuyla.
Malzemeler:
yarım paket margarin(125.gram)
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
fıstık
tarçın
Yapılışı:
Tavamıza margarimizi koyuyor ve erimesini bekliyoruz.Fıstıklarımız ilave edip kavuruyoruz.Sıra irmikde irmiğimizde ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Şekerimizi ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Son olarakda kaynamıtılmiş sütü üzerine döküyoruz.5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.Ağzı kapalı dinlenmesi için 10 dakika daha bekliyoruz.Tarçınla,kaymakla arzu edenlerse dondurma ilede servis edilebilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder