27 Ekim 2005 Perşembe

Tahinli Turta



Bu tarifi geçen sene yapmıştım ve yemek grubumuzla paylaşmıştım.
Zamanında kesip ayırmışım, tarif Lezzet Dergisinden..
Tarif tam bana göre Tahin !..
Ben bayılıyorum bu tada. Çok severek yapıyorum çok kolay ve lezzeti bana göre.

Eh kışta geldi artık. Soğuk havalarda iyi gider sanırım...


TAHİNLİ TURTA

Malzemeler

250 gr. Margarin ( oda ısısında )
3 Çorba kasığı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz seker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Yapılışı
· Unu ve kabartma tozunu harmanlayın ortasını acın ve margarini, yoğurdu koyup hamur yapın.
· Hamurun 4/1 ni ayırın ve buzluğa koyun donsun.
· 26 cm. lik kelepçeli kalıba hamuru açıp yayın.
· Diğer tarafta tahin, şeker ve cevizi karıştırın ve hamurun üzerine dökün.
· Dondurucuda ki hamuru alın ve tahinli karışımın üzerine rendeleyin..
· 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 –30 dk. da pişirin..
· Çıktıktan sonra ılınsın ve üzerine pudra sekeri serpin...

Afiyet olsun
Figen


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder