1 Ekim 2005 Cumartesi

Güveçte Sucuk


Hafta sonları sıkça yaptığım kahvaltı seçeneklerimden biri.
Dün Ankara dan çok sevdiğimiz arkadaşlarımız geldiler. Bu gece dönecekler ve onlar için bu sabah kahvaltısında yaptım. Arkadaşım içine sosiste koymamızı istedi bu güveçte sosis var. Ama aslında ben sadece sucuk kullanıyorum.Bugünlük istek üzerine böyle oldu.
Gelirken Afyon dan patatesli ekmek almışlar. Onları dilimleyip kızarttık.. Düşünün lezzeti...
Ben yağına ve suyuna banarak yedim , hatta yerken de resimler çektim dayanamadım ve bu görüntülere yabancı arkadaşlarımız epeyce güldüler.

Yarın Pazar yapmak isterseniz ...
İyi hafta sonları hepinize...




Güveçte Sucuk

Malzemeler
Sucuk
Biber
Domates
Taze soğan ( arzuya bağlı )
Kaşar rendesi
Z.yağı azcık
Tuz, karabiber

Yapılışı
Sucuklar yarım daire şeklinde kesilir
Biberler ve taze soğanlar incecik kesilir
Kaşarlar rendelenir
Domatesler küp kesilir
Tüm malzemeler karıştırılır
Küçük güveç kaplarına konur
210 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından almadan 5 dk. önce üzerine tekrar kaşar serpilir yeniden fırına verilir üzeri kızarınca fırından alınır

Afiyet olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder