24 Ekim 2005 Pazartesi

Annem'den Harika Şekerpare



Cumartesi gecesi kayınvalidem e iftara davetliydik tüm kardeşler anneler kalabalık bir iftar oldu , çok hoş sohbetler oldu .Bizim içinde İzmir dekiler için yani depremden biraz uzaklaşmak adına iyi oldu. Son 1 haftadır surekli sallandık durduk. 5,9 luk sallantılar vs. Allahım korusun inşallah hepimizi ve bir daha yaşamayız inşallah..

Annem de kayınvalideme tatlı benden demiş ve Şekerpare yapmış. Annemi almaya gittiğimizde hemencecik orada tepsi içinde çektim resmini, şerbeti henüz 10 dk.olmuştu dökeli.Kayınvalidemde ise servis öncesi belki çekerim dedim ama olmadı. Kalabalıkta olmuyor:)

Ama sevgili kayınvalidem Arnavutlara has Sütlü Börek, Aydın yöresine göre Yuvalama, Musakka ( ama bildiğimiz gibi musakka değil değişik yapar kendisi ve çok güzel olur ) patlıcanlı börek yapmıştı ve daha başkaca şeyler.. Çekebildiklerimi hızla çektim son kalan porsiyonlarda:) İleride tariflerini yazarım.

Anneciğim de Şekerpare yi her zamanki gibi nefis yapmış, çok hafifti.
Ellerine sağlık anneciğim...


Annem den Şekerpare

Malzemeler
3 çay bar dağı sıvı yağ
3 çay bardağı şeker
3 yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin
1,5 lt su
1.250 gr. Şeker

Yapılışı

· Önce şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım
· Şekerpare malzemelerini karıştıralım ve aldığı kadar un ilave edilip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
· Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz ve ortasına ceviz koyup hafifçe bastırıyoruz
· Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede altı ve üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz
· Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılınmış olan şerbeti dökelim ve tatlının şerbeti çekmesini bekleyelim

Afiyet olsun,
Figen

Notlarım
Aslında biz şerbeti göz kararı yaparız hep.
Annem daha çok göz kararı yapar. Fakat çok tatlı olmasın diye ölçüleri yukarıdaki gibi verdim ben. Siz damak tadınıza uygun bir şerbet ölçüsü yapıyorsanız o ölçülere sadık kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder