10 Ocak 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:
*750 gr.kereviz
*1 adet büyük patates
*3 adet havuç
*1 adet soğan
*1,5 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı şeker
*Tuz
*1 portakalın suyu

Patatesleri soyup doğrayın. Havuçları soyun,halka halka doğrayın.
Soğanları küp küp doğrayın, zeytinyağı ve soğanı tencereye koyup kavurun.
Bu sırada kerevizleri temizleyip doğrayın. Kerevizlerin renginin değişmemesi için tencereye koymadan hemen önce doğrayın.
Kavrulan soğanların üzerine havuçları ekleyin, biraz kavurun.
Patates ve kerevizleri ilave edin.
Tuz, şeker ve portakal suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.
Ben portakal suyu haricinde su ilave etmedim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder