6 Ocak 2014 Pazartesi

YILBAŞI SOFRASI -DEREOTLU KIRMIZIBİBER SALATASI VE KIYMALI KESE BÖREK


Herkese merhaba kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.Bir kaç gün gecikmeli oldu yılbaşı sofram kusuruma bakmayın fotoğrafları anca hazırlayabildim.Burdan yeni yılınızı kutluyorum hepinizin gönüllerinizden  geçen dileklerin bu yıl gerçekleşmesi dileğiyle diyorum ve yılbaşı akşamı için soframı paylaşmaya geçiyorum.


Önce menüme bir göz atalım.
Mantarlı hindi sote
Dereotlu kırmızıbiber salatası
Kıymalı kese börek
Ve hazır aldığım içli köfte ile çiğ köfte 


Sitemde tarifi olan yemekleri kırmızı ile belirttim ,tarifi olmayan kırmızı biber salatası ve kese böreğinin tarifini bu gün vereceğim.İkisi de oldukça pratik ve lezzetli.Önce salatamın tarifine bakalım.

DEREOTLU KIRMIZI BİBER SALATASI

MELZEMELER:

6-7 adet közlenmiş soyulmuş kırmızıbiber
birkaç dal dereotu
zeytintağ
limonsuyu
tuz

YAPILIŞI:

Közlenip soyulmuş kırmızı biberleri ikişer parmak kalınlığında doğrayın.Birkaç dal dereotunu ince ince kıyıp biberlere katın.İstediğiniz ölçüde  yağ ve limonsuyu katıp tuzunu ekleyip harmanlayıp servis tabağına alın.


Gelelim kese börek tarifime.Ben kıymalı olarak yaptım değişik iç malzemeleri kullanarak da yapabilirsiniz.


KIYMALI KESE BÖREK

Bu böreği ilk kez yaptım ,tarifi Tümayın mutfağı'nda gördüm.Hem lezzetli hem pratik bir börek olduğu için şiddetle tavsiye ederim.

MALZEMELER:

2 adet yufka
1 su bardağı yağ su karışımı
üzeri için bir yumurta sarısı
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz

YAPILIŞI:

Önce iç malzememizi hazırlayalım.Kıymayı bir çay bardağı su ile pişirin çatalla ezerek ufalayın.İçine soğanı küp küp doğrayın yağı katın .Salça ve baharatları ekleyip  yarım çay bardağı su ile pişirin..İç malzemesi soğuyunca börekleri yapmaya başlayın.
Yufkayı düz bir zemine yayın,yarısına yağ +su karışımı sürün.Diğer yarısını üstüne kapatın.Yarım yufka şeklini alacak.Kahvaltı tabağı ile yuvarlaklar kesin.Bir yufkadan beş adet yuvarlak çıkacak.
Her bir parçaya iç malzemesi koyup kese şeklinde elinizle toplayın.Boğaz kısmını folyo ile hazırladığınız uzun şeritlerle bağlayın.Margarinle yağlanmış tepsiye dizin.Diğer yufkaya da aynı işlemi yapınca keselere yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder