14 Ocak 2014 Salı

DAMLASAKIZLI MUHALLEBİLİ PASTA VE TEŞEKKÜRLERİM


Herkese merhaba
Bu gün hem güzel hem pratik bir pasta tarifi vereceğim.Damla sakızı tadı yoğun değil ben yoğun tadı sevmiyorum zaten o yüzden tam bana göre bir pasta oldu.Değişik muhallebiler ile de deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:

1 adet hazır pastaban
1 paket damlasakızlı muhallebi
1 paket pasta kreması
2 paket bitter çikolata( 150 gr kadar)
1 lt.süt
üzeri için fındık kırığı
toz antep fıstığı
1 yemek kaşığı margarin

YAPILIŞI:

Hazır kekin birinci katını düz bir servis tabağına koyun.Yarım su bardağı sütü biraz ılıştırın birazıyla keki ıslatın.İki paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin.Karıştırarak biraz soğutun kekin üzerine döşeyin.Diğer kekinde iç kısmını da ılık sütle ıslatın.Bir paket pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.(Margarin burada lazım olacak) Bu kremayı ikinci kekin ıslatılmış olan iç kısmına döşeyin.Bu kremalı keki diğer çikolatalı kekin üzerine kremalı kısım altta kalacak şekilde kapatın.
Diğer tarafta üzerindeki tarife göre pişirdiğiniz damlasakızlı muhallebiyi biraz ılıtıp pastanın üzerine döşeyin.En üste hindistancevizi ,fındık kırığı yada toz antep fıstığı serperek pastanızı süsleyin.Dolapta iki saat kadar bekletip servis yapın.

Bu arada uzun zamandır bana hediye gönderen firmalara teşekkür edememiştim.Burdan onlara da teşekkür etmek istiyorum.

Knorr 'a bu nefis çorbalar ve kupam için;


Becel 'e çayımın yanına eşlik eden nefis kurabiyeler için;


Bu nefis tatlılar ve toprak kaplar için Carte D'or  a


 Pudingler için Söke ye ;



 ve dün gelen beni benden eden bu nefis mamalarla dolu sepet için Pepsico 'ya :


sonsuz teşekkürler ederim,hediyelerimin  hepsi çok güzeldi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder