7 Ocak 2014 Salı

BOŞNAK BÖREĞİ






MALZEMELER
5 Su bardağı un
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
hamurları yağlamak için 1,5 su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
5 Adetorta boy patates
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Patatesler kabuklu olarak üzerini geecek kadar su ile yumuşayana kadar pişirilir,soğuyunca kabukları soyulup rendelenir.
Soğanlar yemeklik doğranır ,sıvıyağda pembeleştirilir, Ocaktan alınır.Patatesler ilava edilerek baharatları eklenir..
Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.en az yarım saat dinlendirilir
.Hamur 3 eşit parçaya bölünür .Unlayarak 35,- 40 santim açılır,üzeri sıvıyağ ile yağlanır 5 dakika bekler
Hamur kenarlarından çekiştirerek inceltilir.
Kenar tarafına iç malzemesi konulur.hem çekerek hem sararak ortası incelip yırtılana kadarsarılıp rulo yapılır..
Elimizde yuvarlak bir halka olmalı ,yağlanmış tepsiye yerleştirilir diğer hamurlarda aynu şekilde sarılıp üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede ısıtılmış fırında pişer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder