8 Ocak 2014 Çarşamba

Beyaz Cikolata & Ahududulu Cheesecake Dilimleri


Hayirli gunler..
Cheesecake'i bu aralar cok sik yapiyorum..sicak havalarda serin serin harika gidiyor :)
Kitap da not dusulmus dondurulmus  taze veya istediginiz her hangi bir  orman meyvesi kullanilabilir diye..
Dikdortgen kalip kullanilan bu tarifi istediginiz ebatta kesip servis edebilirsiniz.

Malzemeler

 - Firini 140 dereceye ayarlayin.
- 250gr. istediginiz herhangi bir biskuvi cesidi.
- 125gr. tuzsuz tereyag yakmadan hafif eritilmis olsun.
- 3 yumurta.
- 3/4 cup beyaz seker.
- 500gr. krem peynir.
- 155gr. beyaz cikolata (bien marie usulu eritilmis olsun)
- 2 yemek kasigi bal.
- 1+ 1/2 cup ahududu (dondurulmus da kullanilabilir)
- 1 yemek kasigi bugday nisastasi.

Yapilisi

- Dikdortgen cam veya kek kalibinin icine  tum kenarlari disarida kalacak sekilde yagli kagit serin.
- Biskuvi ve erimis tereyagini mutfak robotunda cok ince cekin.
- Un haline gelen biskuvileri yagli kagit serili tepsiye esit sekilde bastirarak yayin ve buzdolabina kaldirin.
- Yumurta ve sekeri krema kivamina gelene kadar yaklasik 7-8 dk. cirpin.
- Krem peyniri ekleyip cirpin, erimis cikolata ve bal'i ekleyip tekrar cirpin.
- 1 yemek kasigi nisastayi ahududulara ekleyip karistirin.
- Buzdolabindan aldiginiz biskuvili tabana ilk ahududulari esit sekilde yayin.
- Krem peynirli karisimi ahududularin uzerine yayip  tepsiyi onceden isinmis firina verin.
- Yaklasik 30dk. pisirin sure sonunda firinin ayarini kapatip kapagini hafif aralik birakin.
- Cheesecake'i firinin icinde soguyana kadar tutup sonra buzdolabina kaldirin.
- Yaklasik 2 saat buzdolabinda soguyan cheesecake'i istediginiz sekilde kesip servis yapabilirsiniz.


Agzi kapali bir sekilde  buzdolabinda tazeligini 3 gun muhafaza ediyor.

Afiyetle kalin..Sevgilerimle :)

Tarifi - The Australian Women's Weekly..  little squares & slices serisinden  yaptim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder