11 Ocak 2014 Cumartesi

LEVREK BALIGI

dun aksam menüde balık vardı..sehrıye corbası,balık.salata ve fırında soslu patates.....levrek balığı bu sekılde yapmıyorsanız bırde böyle deneyın.gercekten tadı muhteşemdi...
levrek balığını yıkayıp butun olarak saklama kabına alıyorum...sıvıyağ,lımonsuyu,sırke,tuz,pulbıber, bu sos balıkların yarısına gelecek sekılde olcak..en az2 saat saklama kabında bu sosda beklettıgım balıkları bu sosdan alıp borcam ıcerısıne dırekt tek tek alemınyum folyaya sardım ve folya ıcındekı balıkların uzerıne bu kalan  sosu esıt mıktarda paylaştırdım.tahmını 25-30dk fırında pişirdim( .fırından çıkmadan 5 dk once kıyılmış maydonoz ve domates dılımledım 5  dk sonra fırından çıkardım maydonoz ve domatesle yaptığım son aşamayı ıstersenız yapmaya bılırsınız) ..afıyet olsun..
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder