7 Ocak 2014 Salı

EV YAPIMI TEREYAĞ


Sütü kaynattıktan sonra üzerinden aldığım kaymakları bir kapta biriktirp buzlukta beklettm .Tereyağını yapacağım zaman buzluktan çıkartıp açılmasını bekleyip , mikserle bir süre çırptım  1 su bardağına yakın soğuk suyu döküp tekrar 5 dakika çırptım 1 su bardağına yakın sıcak suyu döküp  rondaya boşaltıp rondada tereyağ toplanmaya başlayana kadar 10 dakika kadar daha karıştırıp üzerine yine soğuk su döküp  kaşıkla ezdirerek içindeki sütlerinde kalmamasına dikkat edip  süzdüm bu suyu atmayın hamur işi yaparken süüt yerine kullanabilirsiniz , Birkaç kez bu şekilde yıkayıp bir kaba boşaltıyoruz, not: tarif Hülya EROLUN SİTESİNDEN  ALDIM VİDEOYLA ANLATIYOR  .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder