5 Ocak 2014 Pazar

HAMUR BİDESİ


aslında memlekette böyle denirdi,şimdi *hamur böreği*oldu,su , un,tuz ile yumuşak hamur yoğurulur,pişirilecek tepsi göre ince yufkalar açılır ,1 tane börek için 4 tane yufka,ben hazır yufka ile denedim ve oldu....

MALZEMELER:
-4 tane yufka-büyük el tavaya göre açılır veya kesilir
-su ,un ve tuz ile krep hamuru yapılır,biraz daha sulu olursa börek daha yumuş oluyor

YAPILIŞI:
-el tavaya 1-2 çorba kaş.sıvı yağı ilave edilir,ısındıktan sonra yufka döşenir,üstüne krep hamurda dökülür ,neredeyse yufkada boş yer kalmayacak ,üstüne yufka serilir[ben parçaları da kullandım],alttaki yufka kızardıktan sonra çevirilir,gerekirse sıvı yağı ilave edilir,sonuçta yağı ile kızartılır,pişmiş yufkanın üstüne krep harcı gezdirilir,yufka serilir ,çevirilir.....
-5-6 yufka da olur ,yeter ki çevirebilirsin......
-bu böreği kuzinenin üstünde,büyük tepsi yapacaksın.........mmmmm.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder