21 Ocak 2014 Salı

HAVUCLU BATON PASTA

1 kg havuç
2 su bardağı tozşeker
5 yemek kasıgı nısasta
1 paket vanılya
1 lımonkabugu rendesı ve suyu
sade potıbor bıskuvı
havuçları soyuyoruz...8 su bardağı suyla haşlıyoruz...haşlanan havuçları alıp püreden gecırıyoruz ayrı bır yerde bekletiyoruz....havuçları haşladığımız su toplamda 4 su bardağı olmalı...haşlama yapılan su eksılmısse havuçları ıcınden almadan tekrar 4 su bardağı suyu kalacak sekılde su ekleyip bıraz daha haşlayın...
seker,nısasta,lımonsuyu ve kabuğuyla ve 4 su bardagı havuç suyuyla ocakta muhalllebı yapıyoruz.pişip altını kapatmaya yakın havuç puresınıde ılave edıyoruz..en son 1 paket vanılya ekleyip ocağı  kapatıyoruz..
orta boy borcamı ıslatıp 1 sıra bıskuvı 1 sıra havucpeltesıyle sıralayarak peltemız bıtınceye kadar devam edıyoruz...yanları ve ustunede pelteden suruyoruz...en son hındıstan cevızıyle susluyoruz...
soğuyup dınlenen tatlımızı verev verev keserek servıs yapıyoruz...afıyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder