8 Eylül 2012 Cumartesi
MUHALLEBİLİ POĞAÇA
MALZEMELER
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250 gr yağ
Kreması :
1,5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2,5 çorba kaşığı un
Vanilya
HAZIRLANIŞI
Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir.Diğer malzemeler eiritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir. Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir. Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan bohçaların üzerine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder