6 Eylül 2012 Perşembe
LİMONLU TART
MALZEMELER
1 adet limon
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 çorbakaşığı su
2 çorbakaşığı tozşeker
1 su bardağı pudra şekeri
6.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı
5 çorbakaşığı margarin (ya da tereyağı)
10 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Un ve yağı karıştırın. Toz şeker ve suyu katıp hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bir turta kabına koyup, yaklaşık 15 dakika pişirin.Bu arada yumurtaları pudra şekeriyle çırpın, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışıma eritilmiş tereyağını kattıktan sonra pişmiş hamurun üstüne yayıp 15 dakika daha pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder