1 Eylül 2012 Cumartesi

konserve sarma denedim,yaptım,oldu


İlk kez konserve sarma yaptım.İnsanın çocukları için yapamayacağı şey yoktur herhalde,en azından benim için bu geçerli.Geçen sene tayin telaşı derken konserve pek yapamadım ,domates yemeği konservesi çok iyi geldi kızıma,bu sene her şeyden bol,bol yaptım.Öğretmen,ne iş yapar ki diyorduk,aslında ağır işçi kadar yoruluyorlar,bu konserveler yorgunlukta vakit kalmadığı günler için kurtarıcı oluyorlar.
-normal sarmaları sardım ,tek kullanımlık kavanozlara doldurdum,1 tane halka kesilmiş domates koydum sarmaları sıkıştırmak için sadece,üstüne 1 çay kaş.tuz,1 çorba kaş.zeytin yağı,su kavanozun kıyısına kadar,suya koydum,kaynamaya başlayınca 15-20 dak.kaynattım,kavanozlar bir gece kapakları altta kalacak şekilde bekleyerler ,sonra aç,ye,ister azıcık ısıt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder