4 Eylül 2012 Salı

KOLAY TAVUK GÖĞSÜ



Malzemeler :
© 1 lt.süt
© 4 kahve fincanı toz şeker
© 3 kahve fincanı un
© Rende limon kabuğu (1 limonun kabuğu yeterli)
© 1 pkt. Vanilya
© Üzeri için tarçın, fıstık, fındık (hangisini isterseniz)

Vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup, devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikserle veya çırpıcı ile çırpın. Tavuk göğsünü kolay servis edebilmek için koyacağınız kabı su ile çalkalayın. Tavuk göğsünü kaba boşaltın, iyicene soğuncuya kadar buzdolabında bekletin. Önceden yapıp, 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur. Üzerine tarçın veya istediğiniz malzeme ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder