5 Eylül 2012 Çarşamba

KOLAY SU BÖREĞİ


MALZEMELER
1 Kg yufka
250 Gr margarin
2 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
2 Adet  yumurta sarısı (beyazını peynire ilave edin)
½ Demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Tavada margarini eritin.Yufkaların üzerine sürün.Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve üst üste koyun.Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın.Hazırladığınız bu harcı yufkaların en üstüne serpiştirin.Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra beş üçgen parçaya ayırın.sigara böreği gibi sarın.Üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin.buzdolabından çıkartıp suya batırın, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder