1 Eylül 2012 Cumartesi

KIYMALI PİZZA

MALZEMELER

Hamuru için:
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1+ 1/4 su bardağı ılıktan biraz sıcakça su
3.5 ile 4,5 su bardağı arası aldığı kadar un

Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1/4 su bardağı ilik su
Tuz, kekik, reyhan, arzuya göre biberiye otu

İç malzemesi:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 büyükçe soğan
250- 300 gr. kadar kıyma
1 adet sivri veya çarliston biber
1 yemek kaşığı salca
Kekik, karabiber, tuz, reyhan
Arzuya göre 10-15 adet mantar
1/2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri

HAZIRLANIŞI
Hamuru hazırlamak için genişçe bir kaba ısıttığınız suyu koyup mayayı ve sekeri ilave edin. 5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra tuzu, yağı ve yeterince unu ilave ederek yumuşakça ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. (iki katına çıkana kadar)Sosu için tüm malzemeleri bir kâsede birleştirip karıştırın.İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı geniş bir tavada sıvıyağ ile sararana kadar kavurun.İnce, küp küp doğranmış biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.Kıymayı ilave edip onu da iyice kavurun. (bu aşamada kullanıyorsanız ince dilimlenmiş mantarlarda ilave edip birlikte pişirin)En son baharatları ve tuzunu ekleyerek hazır hale getirin.Geniş dikdörtgen fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Kabarmış hamuru tepsiye döküp sıvıyağa batırdığınız parmaklarınızla tepsiye hamuru yayın.Hazırladığınız sosu tahta kaşık yardımıyla hamurun üstüne surun. En son iç malzemeyi ekleyip yayın.Üstüne rendelenmiş mozarella veya kasar peynirini ilave edip 375F (185C) dereceli fırında ustu ve altı kızarana kadar pişirin.Dilimleyerek sıcakken servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder