17 Mayıs 2010 Pazartesi

TERBİYELİ SOMON BALIĞI

TARİF İÇİN SEVGİLİ JİBEK KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDERİM BURAYI TIKLAYIN 

Terbiye sosu:


1 tatlı kaşığı biber salçası.

Yarım limonun suyu.

10 adet tane karabiber.

4-5 diş sarımsak.

3 defne yaprağı.

3 yemek kaşığı zeytinyağı.

Tuz.

1 dilim somon balığı (derisinin altındaki yağdan dolayı fümesinden daha faydalı ve lezzetli).

Yapılışı:

Zeytinyağı, limon suyu, biber salçası ve tuzu karıştırın.

Somonun her iki yüzünü terbiye sosuna bulayın.

Tane karabiber ve tane sarımsakları somonun her iki yüzüne batırarak yerleştirin.

1 saat terbiye olması için bekletin.

Teflon tavada her iki yüzünü 15′er dakika orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Daha sonra, saldığı suyunu çekip kızarana kadar kapaksız olarak kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder