18 Mayıs 2010 Salı

ÇİKOLATA GANAJLI KALPLİ PASTA

Sevgili annemin (kayınvalidem) Anneler Günü pastasıyla başlamak istiyorum.Pazar günü belki gidemeyiz diye cumartesi günü götürdüm annemin pastasını,Aynur'cuğumun (görümcem)haberi vardı pastadan ama 'sakın söyleme sürpriz olsun'dedim oda söylememiş saolsun,cumartesi sabahı elimde pastayı görünce çok şaşırdı ve çok sevindi.Yüzünde ki tebessüm ve memnuniyeti görmek benim için çok güzeldi.Canım annem daha bir çok anneler gününü birlikte kutlamak dileğiyle.O dönemde pc bozuktu biliyorsunuz fotoları düzenleyip yükleyememiştim,bu güne kısmet oldu.
Bu tarifimi P.D.Ç.S Etkinliğinin evsahibesi arkadaşım gelibolu17 ye gönderiyor,  bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler
Pastaban için 
  • 4 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 vanilya
Kreması için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao (silme)
  • 1 küçük paket bitter (40 gr.)
  • 1 yemek kaşığı margarin
Çikolata ganaj için
  • 1 çay bardağı krema
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 80 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
  • Ülker haribo marshmalow  
Yapılışı

Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım (aslında bu aşamada,yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmak gerekiyor ama ben biraz tez canlılık yapıyorum :) sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca ikiye bölelim.Mümkün olduğunca pastabanı önceden yapıp streç filme sarıp 1 gün bekletin.Gerçi bu bende çok mümkün olmuyor,kafama esince kalkıp yapıyorum :)
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip çikolata ve margarini ekleyelim.Margarin eriyince ocaktan alalım.
1 su bardağı sıcak su yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanımızın iki parçasını da ıslatalım. Pastabanın alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,üst parçasını da yerleştirelim.
Diğer tarafta kremamızı büyük bir cezveye yada küçük bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtalım,ocaktan alalım içine bitter ve sütlü çikolatayı kıralım.Karıştırarak hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Ilık hale gelene kadar bekleyelim ve pastanın üzerine kaşık kaşık dökerek dağıtalım.(önce bir kat çikolata yaylım daha sonra ikinci kez çikolata ganaj dökelim)
Üzerini süslemek için ülker hariboları fırında ısıtarak biraz yumuşatalım,tezgaha bir miktar pudra şekeri dökelim,üzerine yumuşayan haribolarımızı alalım,hariboların üzerine de pudra şekeri döküp merdane ile açıp şekillendirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder